G-Zwemmen

Inclusief G-Zwemmen aanbod

Als ZORO-Zwemteam willen we iedereen de kans geven om te leren zwemmen en de zwemsport te beoefenen op wedstrijd niveau.
In de zwemschool zijn kinderen met een handicap welkom tot 12-jaar om te leren zwemmen.  Omdat we de zwemmers in de groepen inclusief benaderen groeit het kind mee op met zijn niveau.  Wij zoeken een evenwicht tussen de jonge G-zwemmer en de groep om te leren zwemmen. We aanvaarden in onze zwemschool kinderen met autisme, ADHD, auditieve, visuele, fysieke en een licht verstandelijke beperkingen zolang ze in groep mee kunnen groeien.   Belangrijk is dat het kind mee kan met zijn generatie ondanks zijn handicap.  
Eens je kan zwemmen kan er aangesloten worden bij onze reguliere recreatie of competitiegroepen. Hier verwachten we dat je als G-zwemmer mee moet kunnen met onze trainingsgroepen die we aanbieden. Je kan ook deelnemen aan G-zwemwedstrijden en reguliere zwemwedstrijden. De nodige extra omkadering voor op wedstrijd te gaan organiseren we voor jou als zwemmer.
Zijn onze groepen te sterk voor jou als G-Zwemmer dan heb je in de Druivenstreek ook Sportclub Druivenstreek dat zwemmen aanbied aan zwemmers met een verstandelijke en meervoudige beperkingen.

Wil je als G-zwemmer aansluiten bij onze club contacteer onze hoofdtrainer.

Dit is mogelijk dankzij subsidies van Sport Vlaanderen