Inschrijvings procedure voor wedstrijden

Onze trainers beslissen wanneer een zwemmer klaar is voor competitiewedstrijden. Om te mogen deelnemen aan de officiële zwemwedstrijden moet je zoon of dochter niet alleen ingeschreven zijn bij de zwemfederatie, maar ook beschikken over een wedstrijdlicentie. 

Dit geldt niet voor de PACO wedstrijden, die georganiseerd worden voor recreatieve zwemmers en die open staan voor iedereen die geen licentie heeft.

Om een licentie te kunnen aanvragen bij de zwemfederatie moeten de zwemmer een medisch attest voor competitiesport hebben. Meer info vind je hier.

Uitnodigingen voor de wedstrijden zullen verstuurd worden door onze sportsecretaris vanaf het email adres sportsecretaris@zoro-zwemteam.be. De uitnodigingen tot deelname ontvangen jullie ongeveer een tweetal weken voor een wedstrijd. Een inschrijf template zal naar jullie toegezonden worden. gelieve dit op tijd ingevuld terug te "verzenden" door gewoon de instructies in de email te volgen.  Let vooral op de uiterste inschrijfdatum, wie te laat registreert kan niet deelnemen aan de wedstrijd! De trainers zullen beslissen wie welke reeksen zwemt. Schrijf de wedstrijden in jullie familie agenda's om ontgoochelende zwemmers te vermijden. 

Wanneer de inschrijvingen bevestigd zijn door de organiserende club worden jullie per e-mail geïnformeerd over de wedstrijddetails per zwemmer. Belangrijk om weten: iedere inschrijving (1 zwemmer kan voor meerdere nummers ingeschreven worden) is betalend. Dit is het “startgeld”. ZORO dient dit startgeld te betalen aan de organiserende club. Dit kan oplopen tot tientallen euros per zwemmer! Er wordt dus verwacht dat al wie zich ingeschreven heeft, ook zal deelnemen aan de wedstrijden. 

Als een zwemmer uiteindelijk toch niet kan deelnemen aan de wedstrijd moet die 7 dagen voor de wedstrijd afgemeld worden, anders moet de club het startgeld toch betalen! Bij herhaalde annulaties van dezelfde zwemmer heeft ZORO club het recht om inschrijvingsgeld terug te vorderen van de betrokkenen. 

Desalniettemin, mochten jullie na ontvangst van de inschrijving toch niet kunnen deelnemen laat dit dan zo spoedig mogelijk per e-mail weten aan !

Lidgelden 2023 -2024 vindt u hier


Lidgeld

De inschrijving is maar definitief na betaling van het lidgeld op ZORO rekening BE 89 7341 5614 8585 zo snel mogelijk te betalen voor het begin van september 2023.

BELANGRIJK:  Gelieve de de naam van de zwemmer(s) te vermelden bij de overschrijving.

(*) Als er in eenzelfde familie 1 kind bij competitie zwemt en 1 kind bij de zwemschool is ingeschreven, dan is het tarief voor het eerste kind van toepassing voor de zwemclub en het tarief van 2de kind voor de zwemschool, 

Gelieve ermee rekening te houden dat in ons lidgeld vaste kost elementen ingesloten zijn zoals het lidgeld die onze club moet betalen aan de Vlaamse zwemfederatie, verzekeringen, het zwembad en diets meer.